Skip to main content

Apple Event: dezamagitor!

 

In seara aceasta, pe 15 septembrie, a avut loc evenimentul Apple la care s-au lansat mult mai putine device-uri noi decat ne-am fi asteptat.

La inceputul conferintei, Tim Cook a spus despre realizarile Apple pe plan social din timpul pandemiei. Dupa, timp de 10 minute a prezentat actualizarile aplicatiei ,,Health", a aratat noua aplicatie Fitness+, la care va veti putea face un abonament de 10$/luna pentru workout-uri de la ,,cei mai faimosi antrenori din lume" si a anuntat ca IOS 14 va fi disponibil din 16 septembrie.

Apple Watch Series 6


Acesta a fost primul produs anuntat in conferinta inregistrata absolut perfect (tipic Apple). 

Desi seamana aproape identic cu modelul de anul trecut, noul Apple Watch are cateva imbunatatiri din punct de vedere hardware si software.

Pe partea hardware, series 6 vine cu un senzor de tracking imbunatatit, un ecran de 2,5 ori mai luminos decat cel de pe series 5, un altimetru si un oximetru.

Din punct de vedere software, noul smartwatch vine cu noi watch face-uri si noi functionalitati care permit utilizatorului sa atinga ceasul cat mai putin. 

Vor fi disponibile atat bratari din silicon, cat si crosetate sau din piele.

Noul ceas inteligent de la Apple aduce si o premiera in seria sa. Va fi disponibila si varianta Product RED a ceasului.


Oficialii Apple au anuntat un lucru care confirma un zvon aparut acum cateva luni. Cablul de incarcare USB este eliminat din pachet din motive ecologice. Aceasta este incercarea companiei americane de a-si reduce amprenta de carbon. Aceasta miscare ne face pe toti sa ne intrebam daca acelasi lucru se va intampla si cu cablurile din cutiile viitoarelor iPhone-uri.

Pretul noului Apple Watch 6 este de 399$, iar WatchOs 7 a inceput sa fie disponibil pentru instalare cu 2 ore inainte de inceperea evenimentului.

Inainte de a trece la urmatorul produs lansat, trebuie sa va spun ca Apple ne-a surprins cu lansarea unui al doilea ceas, mai exact Apple Watch SE. Acesta este fratele mai mic al lui series 6 si... nu avem prea multe de vorbit despre el. Este simplu, Apple Watch SE este produsul amestecului dintre series 4 si series 5, doar ca nu are senzorul de EKG. Acesta va suporta, de asemenea, WatchOs 7. Pretul sau este de 299$.

iPad Air (a 4-a generatie):


Dupa alte cateva zeci de minute de vorbit despre cum Apple aduce inovatie in fiecare an (nimic mai gresit😁), Apple ne uimeste dintr-o data cu noul sau procesor pus pe noul iPad Air. Vorbesc despre Apple A14, o adevarata inovatie in domeniu. Este primul procesor existent care are o grosime de 5 NANOMETRI si 11,3 MILIARDE de tranzistori, ceea ce il face, probabil, cel mai puternic procesor din momentul acesta.

Pe langa acest procesor nou, compania din Cupertino aduce pe noul iPad Air un ecran antireflexiv de 10,9 inci numit liquid retina. Densitatea de pixeli este de 3,8 milioane.

Alaturi de noul procesor cu 6 nuclee (4 nuclee de performanta si 2 de eficienta), tableta vine si cu un procesor grafic cu 4 nuclee. Trebuie precizat faptul ca aproape jumatate din puterea procesorului va fi folosita pentru machine learning, ceea ce va ajuta la personalizarea preferintelor fiecarui utilizator cu cat foloseste mai mult device-ul.

Iar pentru ca o minune nu vine niciodata singura, Apple a recunoscut ca USB-ul Type C este de 10 ori mai rapid decat lighting, iar in pachet vom gasi un incarcator de 20W (pentru incarcare rapida).

Alte plusuri pe care le are noul iPad Air sunt: sunet stereo, autonomie de 10 ore cu ecran pornit, WiFi 6 (cel mai rapid standard WiFi de pe piata), Touch ID pus pe butonul de power (pentru prima data) si suport pentru pen.

Camera de pe spate este una de 12 MP, cu f/1.8 si poate filma 4K 60 fps. Camera de pe fata este de 7 MP, f/2.2 si poate filma 1080p (fullHD) cu 60 fps. Aceasta are de asemenea performanta imbunatatita la lumina scazuta.

iPad Air va veni doar pe varianta 4G (ne asteptam si la o varianta 5G). Tot la  capitolul de minusuri putem incadra si faptul ca nu vine cu suport pentru tastaturi externe.

Culorile pe care va veni sunt gri, negru, albastru deschis, verde si rose gold.


Pretul sau este de 599$ si va fi disponibil de luna viitoare.

iPad (a 8-a generatie):


Despre acesta nu sunt multe de spus. Vine cu procesorul A12, acelasi ca si pe iPhone XR, XS si XS MAX. 

Vine cu un ecran de 10,2 inci, iar design-ul sau este identic cu cel de anul trecut. 

Pretul sau este de 329$ si este recomandat pentru studenti.

Cand vine iPhone 12?

Pai... nu stim! Probabil va veni in octombrie, dar nu putem fi siguri.

Cum a reusit sa transforme Apple ziua event-ului intr-un dezastru?

E simplu! Pe langa faptul ca a au fost prezentate atat de putine produse (miscare care ar putea fi totusi una de marketing), Apple a dovedit ca nu doar tarile comuniste folosesc cenzura, ci si marile companii americane cu un mar muscat drept logo! 

In timpul event-ului, multi youtuberi din toata lumea au comentat live lansarea, aratand si imagini din timpul stream-ului de pe site-ul Apple. Lucru absolut normal, permis de politica Youtube. Insa, compania a decis ca nu va lasa pe toata lumea sa-i comenteze produsele, iar astfel multi youtuberi din Europa au primit copyright strike. Asta inseamna ca Youtube le interzice creatorilor de content sa posteze pentru un anumit timp pentru ca asa a decis Apple. 

Un asemenea caz s-a intamplat si in Romania, cand un jurnalist celebru (George Buhnici) a primit strike in timpul live-ului sau (live pe care il urmaream si eu).

In schimb, alti youtuberi cu cateva milioane de abonati din SUA nu au primit nici un avertisment din partea Youtube, din simplul motiv ca lui Apple ii este frica ca acei creatori cu o influenta enorma sa nu arunce cu criticii asupra lui!

Absolut dezamagitor! Rusine, Apple!

Comments

Popular

ZTE launches the first phone with a selfie camera built in the screen