Skip to main content

iPhone 12: cum arata si ce specificatii are


In seara aceasta a avut loc lansarea noilor modele iPhone 12, 12 Mini, Pro si Pro Max. Pe langa acestea, a fost lansata si a doua generatie de Homepod dar a fost anuntata revenirea de mult uitatului, Magsafe!

Avem multe de povestit, deci sa incepem!

Homepod Mini

La nici 5 minute de la inceperea prezentarii, ne-a fost aratat primul device al serii. Acesta este Homepod Mini, a doua generatie din seria sa.


                                    
Acesta vine pe negru si alb. 

In prezentare este laudat pentru sunetul lui foarte bun, insa eu sunt sceptic in privire cu asta pentru ca este o boxa mica, totusi.

Partea cea mai importanta din prezentarea sa este ca Mini functioneaza foarte bine cu HomeKit, pachetul Smart Home de la Apple. Acesta poate fi folosit pentru a regla temperatura, de a stinge luminile etc.

Pretul acestuia va fi de 99$ si va fi disponibil la precomanda de pe 16 octombrie.

Inainte de a ajunge la noile iPhone-uri, Tim Cook ne anunta ca noile telefoane vor avea pentru prima data 5G!!! Aleluia! De asemenea, ne spune ca iPhone 11 a fost cel mai vandut telefon de anul trecut si ca Apple a inceput un parteneriat cu reteaua din SUA, Verizon.

iPhone 12 si 12 Mini

Ce trebuie sa stiti e ca aceste 2 telefoane sunt identice la specificatii si la culori, singurele diferente fiind pretul si marimea (iPhone 12 Mini este putin mai mic).


Acestea vor veni in urmatoarele culori: albastru, verde, Product RED, alb.

Ele vor avea asa-numitele ecrane Super Retina XDR. 

iPhone 12 are o diagonala de 6.1 inci, iar 12 Mini de 5.4 inci. Acestea au de 2 ori mai multi pixeli decat iPhone 11.

Un lucru nou pe care il gasim la toate iPhone-urile lansate este Ceramic Shield-ul care este, dupa spusele Apple un material facut in colaborare cu Corning care ar trebui sa-ti protejeze ecranul telefonului de 4 ori mai bine in potriva cazaturilor.

Asa cum am spus si mai sus, Apple a implementat tehnologia 5G in telefoanele sale. Acestia au inceput parteneriate cu toti operatorii de telefonie din lume, pentru a imbunatatii reteaua 5G. 

iPhone 12 si 12 Mini vin cu procesorul A14 Bionic (exact, cel de pe iPad Air). Acesta are 6 core-uri si 11.8 miliarde de tranzistori.

Amandoua vin cu o camera wide (12 mp, f/1.6, zoom optic 2x si zoom digital 5x) si o camera ultra wide (12 mp, f/2.4).

O mare noutate este si reinventarea indragitului Magsafe de pe MacBook-uri. De data aceasta el vine pe iPhone si arata asa:


Pentru cei care nu stiu ce e Magsafe, acesta este un port magnetic care a aparut pentru prima data pe Macbook-uri. Acesta era folosit pentru incarcare, insa a fost inlocuit de USB C. Insa a revenit pe iPhone!

Si da... nici la iPhone-uri nu va mai fi prezent incarcatorul...

Pretul lui 12 va incepe de la 799$, iar pretul lui Mini incepe de la 699$.

Noi credem ca iPhone 12 Mini va fi cel mai vandut telefon al anului, asa cum si XR a fost acum 2 ani.

iPhone 12 Pro si iPhone 12 Pro Max

La fel ca si la fratii mai mici, Pro si Pro Max sunt identici din punct de vedere al specificatiilor, dar difera la marimi.


Acestea vin in urmatoarele culori: Silver, Graphite, Gold, Pacific Blue.

Un redesign facut la aceste modele sunt marginile, care sunt facute lucioase in urma unui tratament special.

Noile flagship-uri vin cu acelasi ecran ca la 12 si 12 Mini. In schimb, noile Pro-uri sunt laudate ca fiind primele telefoane care ar putea inlocui cu usurinta o camera foto profesionala si una video. Nu Apple, nici un telefon nu poate reda calitate video si foto mai buna decat un D-SLR, de exemplu!

Specificatiile camerelor le puteti vedea mai jos:




iPhone 12 Pro are un ecran de 6.1 inci, iar Pro Max are un ecran de 6.7 inci. Din pacate, Apple nu a adaugat un high refresh rate, care sa imbunatateasca utilizarea ecranului.

O alta noutate foarte interesanta este si senzorul LiDAR, care este un proiector de unde laser care imbunatateste experienta din aplicatiile AR. De asemenea, Apple va folosi acest senzor si pentru autofocus.

Aceasta tehnologie a aparut pentru prima data pe iPad Pro.


Pretul noilor Pro-uri va fi de 999$, iar pentru Pro Max va fi de 1099$. Precomenzile pot fi facute de pe 16 octombrie.

Dupa prezentarea preturilor tuturor iPhone-urilor care se vand la momentul actual, live-ul se termina din celebrul amfiteatru ,,Steve Jobs''.
___________________________________________________________________________________

Well, se putea si mai rau... dar totusi, cu totii ne asteptam la un ecran de macar 90 Hz si un senzor de amprenta pe butonul de pornire, fiind foarte folositor acum, cand Face ID nu merge cu masca.

Per total, a fost un event bine pus la punct! Daca doriti in continuare sa va aducem cele mai noi stiri din tech, nu uitati sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa ne spuneti in comentarii ce parere aveti despre articolele noastre. De asemenea, nu uitati sa dati follow la @alex.photo.editor, dar si pe noul cont de Twitter, Photo by Alex, acolo unde postam diferite update-uri de pe blog sau lucruri random :)

Comments

Popular

ZTE launches the first phone with a selfie camera built in the screen