Skip to main content

Minecraft Live: rezumatul noului Minecon

Inainte de a incepe conferinta propriu-zisa, a avut loc un comunity pre-show, unde prezentatorii show-ului au vorbit cu youtuberi cunoscuti pentru seriile lor de Minecraft. Acest pre-show a durat 30 de minute. 

Dupa cele 30 de minute, a inceput transmisiunea din studiourile Mojang, unde a fost prezentat primul mare update adus Minecraft-ului anul acesta.

Acesta se numeste Caves and Cliffs Update si aduce 2 cave-uri noi, un mob nou, 2 minerale noi si o imbunatatire substantiala a cave-ului comun. 

Tot in aceasta conferinta s-a vorbit si despre Minecraft Earth, Minecraft Educational Edition si noul mob adaugat in urma votului tuturor participantilor conferintei. Sa incepem!

Caves and Cliffs Update:

Acesta este numele marelui update al serii, unde au fost prezentate cave-uri, minerale, item-uri si mobi noi.
  • Lush Cave:
Acesta este un cave care nu se afla la mare adancime. In acest nou cave se gaseste multa vegetatie (printre care si plante noi) si apa.

  • Improved Cave Generation:
Asa cum spune si numele, acesta este cave-ul normal imbunatatit si marit. Proportiile cave-ului au crescut considerabil. Acesta poate fi legat de alte cave-uri asemanatoare.

  • Dripston Cave:
Reprezinta cave-ul obisnuit in care gasesti stalactite.
  • Amethyst Geodes:
Acesta este un biome nou care poate aparea in cave-uri. In acest biome poate fi gasit un pamant roz pe care sunt asezate minereuri noi, numite ametiste. Cu aceste cristale poti construi un telescop, item destul de neimportant, avand in vedere ca majoritatea jucatorilor folosesc OptiFine.

Un alt item interesant este si cuprul, care are o caracteristica foarte interesanta. Acesta, dupa un timp, va incepe sa devina verde. Nuanta verdelui este asemanatoare cu cea a smaraldului (pentru cunoscatori).
  • Warden:
Acesta este numele unui nou mob adaugat prin acest update. Cea ce e special la acest mob este faptul ca este primul mob orb din Minecraft.


El traieste in partile intunecate ale cave-urilor, iar atunci cand te apropii de el, va simtii vbratiile pe care le produci si va veni spre tine.

Culoarea sa principala este un amestec intre verde inchis si turcoaz. Acesta are urechi in forma de coarne, iar corpul lui seamana cu cel al Golem-ului.
Dupa ce sunt prezentate toate noutatile din update, sunt aratati cei trei mobi care pot fi votati pentru a fi introdusi in noua versiune de Minecraft. Acestia sunt:
  • Moobloom

  • Iceologer

  • Glow Squid

Minecraft Earth

Directorul Minecraft Earth vorbeste despre succesul programului de beta testing al viitorului joc AR si spune ca au fost adaugate update-uri noi. Inca nu se stie o data de lansare a jocului.

In continuare este prezentat continutul video de pe canalul oficial de YouTube si se vorbeste despre cei trei mobi.

In scurt timp incepe prima runda de votare. Aceasta dureaza 20 de minute si este prezenta sub forma unui poll pe Twitter-ul oficial al Minecraft.

In acest timp, 4 gameri care fac parte din echipa Minecraft se joaca Minecraft Dungeons de pe un Nintendo, PC, Playstation (apropo, sper ca ati vazut articolul nostru despre pretul noului Playstation; il gasiti si aici)si un Xbox.

Minecraft Education Edition:

Se vorbeste si despre impactul acestei editii asupra educatiei in zonele defavorizate si se anunta lansarea Global Build Championship. Consta in construirea de catre studenti de constructii in care sa traiasca atat oameni cat si animale.

Incepe runda a doua de votare dupa ce Moobloom este eliminat. Acum a inceput votarea intre Iceologer si Glow Squid.

Dupa alte 20 de minute in care prezentatoarea Minecon vorbeste cu cunoscutul developer Minecraft, Jens Bergensten (cunoscut ca Jeb).

Este anuntat mobul castigator. Acesta este Glow Squid!

Dupa ce este anuntat castigatorul, transmisiunea este incheiata din acelasi studio in care a si inceput.
___________________________________________________________________________________
Well, ce pot sa zic... A fost un event interesant! Acesta a durat aprox 2 ore in care au fost prezentate toate aceste lucruri. Inca nu stim cand va aparea noua versiune 1.17 completa, dar va vom tine la curent cu toate stirile despre acestea.

Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa lasati un comentariu si chiar sa va abonati la newsletter-ul blogului, pentru a primi cele mai noi articole prin email. Dati follow si la contul de Instagram @alex.photo.editor daca nu ati facut-o deja, pentru a vedea pozele pe care le postam acolo.

Comments

Popular

ZTE launches the first phone with a selfie camera built in the screen