Skip to main content

Apple lanseaza primul lor telefon foldable?

O cerere de brevet facuta de catre Apple arata un potential concept de telefon foldable (pliabil) care ar fi capabil de ,,self-healing'' (,,auto reparare'') (n.r. a display-ului). Prima cerere a patentului a fost facuta in ianuarie.

Conform The Verge, ecranul si spatele posibilului telefon pliabil ar fi acoperit cu un material numit elastomer, care are proprietatea de a-si recastiga forma initala in anumite conditii. 

In acea cerere de brevet scrie ca telefonul s-ar putea auto-repara cu ajutorul caldurii sau al energiei electrice.

Un astfel de telefon care se poate repara singur a fost si LG G Flex din 2013, care promitea self healing-ul carcasei in cazul in care suferea mici zgarieturi (de chei, de exemplu). Insa acest model nu prea a avut succes.

Sincer, nu ma astept ca Apple sa lanseze prea curand un telefon foldable, daramite un telefon care sa se repare singur :))) Ar da faliment la cat de scumpe sunt service-urile lor😅

In schimb, sunt curios ce va aduce noul iPhone care se va lansa in seara asta si cum va arata. Probabil va fi identic cu iPhone 11, but who knows. Si da... iar voi face noapte alba ca sa scriu despre noul telefon de la cel mai scump mar din lume... asta, bine inteles, dupa ce voi scrie, probabil, vreo 2 pagini de notite :)))

Dar sa nu ne mai lungim cu vorba. Vorba multa, saracia omului. Nu? Totusi, voi nu uitati sa va abonati la newsletter-ul blogului, daca nu ati facut-o deja si sa lasati si un comentariu in care sa-mi spuneti ce parere aveti despre aceasta stire sau sa-mi dati idei noi de articole. Sau amandoua! De asemenea, puteti sa dati follow si pe Instagram, la @alex.photo.editor acolo unde postez poze facute de mine si multe story-uri! Nu in ultimul rand, aruncati un ochi si pe articolele facute de colegii mei, care scriu destul de bine articole despre tech si care asteapta cu nerabdare sa ne fie activat contul de Adsense (voi face un articol atunci cand va fi activat contul si o sa va spun daca si cu ce va afecteaza pe voi Adsense si ce este acesta😉).

Comments

Popular

Google Play Music a murit!

[EN] Aperture and diaphragm: what they are and how to use them

Hi! If you're new to photography, you're probably trying to learn a theory just because you don't know where to start. In this article I will explain what the aperture and diaphragm are, and in the next 3 articles I will tell you about ISO, shutter speed and exposure triangle (how to harmonize these 3 basic pillars of photography). Let's begin! What is the aperture? The aperture is, technically, the hole through which light passes to the sensor of the device. Basically, the aperture controls how accentuated the bokeh effect (blur) is and/or if it exists. Most of the time you will hear photographers telling you, "Shrink the aperture a little!" Instead of "Shrink the diaphragm a little!" In principle, these two do the same thing. What is the aperture and diaphragm? The diaphragm is the one that controls the amount of light that enters through the lens. It is made up of blades and works on the same principle as the iris (when there is a lot of light, t...

Apertura si diafragma: ce sunt si cum trebuie folosite

Salut! Daca esti incepator in fotografie, probabil incerci sa inveti ceva teorie doar ca nu stii de unde sa incepi. In acest articol iti voi explica ce sunt apertura si diafragma, iar in urmatoarele 3 articole iti voi spune cate ceva despre ISO, shutter speed si triunghiul expunerii (modul in care trebuie sa armonizezi acesti 3 stalpi de baza ai fotografiei). Sa incepem! Ce reprezinta apertura? Apertura este, tehnic, gaura prin care trece lumina spre senzorul aparatului. Practic, apertura controleaza cat de accentuat este efectul de bokeh (blur) si/sau daca acesta exista. De cele mai multe ori vei auzi fotografi care iti vor spune ,,Mai micsoreaza putin apertura !'', in loc de ,,Mai micsoreaza putin diafragma !''. In principiu, acestea doua fac acelasi lucru. Ce este apertura si diafragma? Diafragma este cea care controleaza cantitatea de lumina care intra prin obiectiv. Este alcatuita din lamele si functioneaza dupa acelasi principiu ca si irisul (atunci cand este mult...